dimecres, 20 de març del 2013

Incloure un block i view dins el contingut d'un node


Doncs un recurs molt recurrent per el muntatge d'un web en Drupal és la possibilitat de posar, esporàdicament o no, un block o view (o un block creat amb views) dins el contingut d'un node.
Encara que Drupal és molt flexible a l'hora de posar els Blocks i Views dins la nostra plantilla (i també la podem modificar per crear més regions) sempre anirà bé poder posar en un moment donat aquest tipus d'elements en un block específic.
Bé, sempre toca de cercar quina és la millor forma, que si un "snipet" i un mòdul fet exprés per aquesta necessitat. Doncs bé, fins ara feia servir un "snipet" però ahir cercant cercant vaig arribar a aquest artícle que va narme com anell al dit: "Insert Drupal Block/Views into node content easily". 
El títol és prou aclaridor i dins l'artícle trobareu els links als corresponents mòduls i també les instruccions detallades per utilitzar-lo correcament, però en resum:

Insertar un block

Cal pujar i habilitar el mòdul, marcar la corresponent opció dins els "input Formats" o Formats d'entrada (/admin/settings/filters). Un cop fet això, només caldrà incloure el següent codi dins el nostre node i, important, sel·leccionar el format d'entrada al que haguem habilitat aquest mòdul.
[block:name of module=delta of block] 
Exemple:
[block:block=49]
Aquest codi fa que s'inserti al contingut el block 49.
o
[block:google_cse=0]
Aquest codi inserta el block Google CSE dons el contingut de la pàgina
Definicions:
  • Nom del mòdul – Depenent del tipus de block que esteu utilitzant basat en el mòdul que l'ha creat, per exemple el mòdul Google CSE crea un mòdul anomenat "google_cse"
  • Delta del block – El "delta del block" essencialment és un número de block, aquest el podeu trobar si posau el cursor sobre el link de configuració d'aquest. http://www.sitename.com/admin/build/block/configure/block/49

Insertar un View

Per instal·lar el mòdul procedirem exactament igual que en l'exemple anterior; Pujar per FTP, habilitar dins del llistat de mòduls i habilitar dins els formats d'entrada. Evidentment que aquest te un nom diferent ;) La sintàxi per insertar el codi també és pràcticament idèntica:
[view:nom del view]
[view:nom del view=nom a mostrar]
[view:nom del view=nom a mostrar=x=arg] x – és el llistat d'items; arg – és un argument del views.
Exemple:
[view:news_list]
Aquest codi insertarà el view "news_list" dins el "content", aquest agafa la vista per defecte per llistar el contingut.
[view:news_list=block_1]
Aquest insertarà el view "news_list" dins el contingut però utilitzarà la vista "block_1" per mostrar el contingut d'aquest.
[view:news_list=block_1=4=2009]
Aquest insertarà el view "news_list" dins el contingut però utilitzarà la vista "block_1" per mostrar el contingut d'aquest, però només mostrarà 4 items i només el contingut relacionats amb l'any 2009
Definicions
  • Nom del view – aquest és el nom del views que vols utilitzar
  • Nom de la vista – Hi ha moltes formes d'escollir com presentar un view, per això pots especificar quin d'aquestos vols per insertar dins el contingut.
  • - pots especificar en número de items que ha de mostrar aquest view
  • Arg – ports especificar arguments per el view si només vols visualitzar certs items; pots afegir multiples arguments tans com suporta el mòdul views (consulta la pàgina del mòdul per descobrir-ne més)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada